Praktijk Pura Vida

Omega 3-6 test

Vetzuren zijn een essentiële bouwstof voor onze hersenen. Een tekort kan leiden tot vergeetachtigheid/dementie. Voldoende omega 3 zorgt ervoor dat je celwand mooi soepel wordt en daarmee doorlaatbaar.

Dit wil je, omdat op deze manier de vitamines en mineralen goed de cellen in kunnen. Ook als het gaat om bevruchting is omega 3 noodzakelijk. Het maakt je eicel beter doorlaatbaar.


De vetzuren balans zegt iets over de verhouding tussen omega 3 en omega 6 in het lichaam. Het liefst hebben we een verhouding van 1:5 om geen ontstekingen te krijgen. In de oertijd was dit 1:1. Nu zitten we gemiddeld rond de 1:25 met als gevolg ontstekingen.

Die ontstekingen kunnen ontstaan in je huid: acne, onrustige huid, eczeem, rosacea maar ook in je histamine afgifte met allergieën en in je cholesterol huishouding; hart- en vaatziekten.

We eten tegenwoordig 15 a 20 keer zoveel omega 6 vetzuren ten opzichte van omega 3. Het eten van 4 keer per week vette vis, zoals zalm, haring of makreel is eigenlijk noodzakelijk. Maar echt realistisch is dit niet. Want dit redt vrijwel niemand. Tegenwoordig is de vis ook niet meer zo zuiver en bevat het veel zware metalen. Daarom adviseer ik altijd een omega 3 olie.

Onderzoek toont steeds meer aan hoe groot de invloed van omega 3 is op ons leven en om ontstekingen en ziektes voor te blijven. Uit voeding halen we de omega 6 en omega 9. Omega 9 vind je vooral in noten, notenolie, olijfolie en avocado’s. En omega 3 is dus eigenlijk noodzakelijk om uit een supplement te halen. Het slikken van een goed, zuiver visolie supplement is belangrijk. Die mag niet naar vis smaken en ook niet opboeren. Liefst bevat de omega 3 olie meer DHA dan EPA en heeft hij een lage totox waarde.Ik werk samen met Eqology. Na een zoektocht van 2,5 jaar heel tevreden met deze mooie zuivere visolie. Ik merk vooral dat mijn huid niet meer zo droog is en dat mijn bloedsuiker spiegel veel stabieler is, daarnaast vind ik het een heel fijn idee dat ik mijn cellen kan beschermen op deze manier. Iets wat ik elke dag neem, móet gewoon goed zijn.

Er zijn heel veel soorten omega 3 olies in de omloop, maar veel zijn niet zuiver. Dit merk je dan aan het feit dat hij een vissmaak heeft of dat je hem op boert of dat het dus uiteindelijk niets doet voor je cellen. En wist jij dat het 5 maanden duurt voordat je bloedcellen vernieuwd zijn? Dus 1 of 2 maanden visolie slikken heeft eigenlijk geen zin. 

Ook voor kinderen is omega 3 heel belangrijk. Ik geef mijn kinderen ook deze omega 3 van Eqology, voor o.a. de hersenfunctie; dus leren, praten, slapen en concentreren. Maar ook voor het immuunsysteem en remmen van ontstekingen in bijvoorbeeld huid of lichaam (denk aan eczeem)Symptomen van omega 3 tekort:

 • Minder scherp zicht
 • Weinig energie
 • Droge huid
 • Dorst/veel plassen
 • Ontstekings-gerelateerde klachten
 • Acne/onrustige huid 
 • Eczeem/rosacea
 • Zwakkere spieren
 • Moeite met concentreren
 • Sneller dingen vergeten
 • Stemmingswisselingen 

En op de lange termijn:
Ontstekingen, geheugenverlies/dementie, hart en vaat-ziekten

Draagt bij aan hormoonbalans
Verbetert de vruchtbaarheid
Ondersteunt concentratie & geheugen
Goed voor stabiele bloedsuikerspiegel
Helpt bij afvallen
Vet rondom buik verminderen
Verbetert celdoorlaatbaarheid
Werkt ontstekingsremmend


Ben jij nu wel nieuwsgierig geworden naar jouw omega 3 ratio en naar jouw vetzuren balans?

Maak dan een afspraak voor een vetzuren consult.

Wil je alleen de visolie gebruiken zonder test? Stuur mij dan een bericht op info@praktijkpuravida.com.Wat krijg je bij een vetzuren consult?

– Consult bij mij in de praktijk (30 min)
– Kort intakegesprek
– Afname vetzuren test (de eerste krijg je van mij cadeau)
– Twee flesjes omega 3 olie in de eerste maand
– Elke maand automatisch je fles omega 3 olie thuis gestuurd
– Na 5 maanden een herconsult voor de tweede test

Eerste maand €119- i.v.m. dubbele dosis + tweede test
– v.a. maand twee t/m maand zes is het €38,- p.m.
– elke maand je visolie thuisgestuurd
– €5,90 verzendkosten per maand€119,-*


*tarief geldt alleen voor de eerste maand, zie uitleg hierboven. De tweede maand betaal je dus €38,- ex verzending.Maak je afspraak via de afspraak button rechts onderin beeld.


Let op: Eqology werkt bewust met een traject van 6 maanden omdat het 5 maanden duurt voordat je bloedcellen zijn vernieuwd. Korter suppleren heeft dus geen zin.