Praktijk Pura Vida

Een nieuw seizoen, nieuwe favorieten

Een nieuw seizoen is in aantocht. Ik zag vanmorgen dat het volgende week nog heel mooi weer wordt, maar het is al te merken dat we een ander seizoen ingaan. De natuur is niet meer zo groen als een maand geleden en de ochtenden en avonden zijn al gevuld met wat meer frisheid.

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe favorietjes. De herfst is voor veel mensen een periode van verkoudheid, vermoeidheid, minder energie en misschien zelfs sombere gevoelens. ‘Last van de vallende blaadjes’ wordt er ook wel eens gezegd. Ondersteun je lichamelijke en geestelijke gesteldheid met onderstaande tips.Vitamine D3 + K2

Onmisbaar de komende periode als je het mij vraagt. We zien in de herfstmaanden minder zon, we komen minder buiten en bij veel mensen is dit een aanleiding tot neerslachtigheid. Als de zon schijnt is de zonkracht ook niet sterk genoeg meer om vitamine D aan te maken.

Daarom is het verstandig, of eigenlijk noodzakelijk, om het uit suppletie te halen. Voorheen gebruikte ik een vitamine D3 en K2 in druppelvorm maar mijn voorkeur gaat toch uit naar deze. Ik merkte bij de andere dat de smaak snel anders werd (oxidatie). Deze geef ik ook aan de kinderen want ook zij hebben het hard nodig gezien hun botten in ontwikkeling zijn. Heel belangrijk voor deze groep om een gezonde botmassa te ontwikkelen.

Lees ook: Waarom vitamine K2 en D3?


Gebruik je al de omega 3 olie van Eqology?
Dan krijg je korting op de K2 en D3.
Doe mij een berichtje of bestel hem hier eenvoudig zelf.Ribes nigrum

Deze tinctuur van Vitakruid is een fijne boost in de herfst periode. Het ondersteunt je immuunsysteem en boost je vitamine C omdat het van de zwarte bes is gemaakt. Daarnaast geeft het je meer energie, vermindert het de stress op je bijnieren en helpt het om afvalstoffen te lozen. Op de achterkant staat 3 x 30 druppels maar let op: opbouwen is belangrijk. Maak het flesje helemaal op en herhaal het drie keer per jaar. Super voor je lymfe en hele gestel. 

Met code Jacqueline10 ontvang je 10% korting.Notitieboek

De herfst beschikt over een krachtige energie. Met de vallende bladeren en het plukken van de vruchten is de herfst de tijd van het loslaten en het oogsten. Het is het moment om naar binnen te keren. Wat meer in de vrouwelijke energie te gaan staan. Sta stil bij alles wat er is, bij je dankbaarheid.

Zelf vind ik het heel fijn om regelmatig in te checken bij mezelf door middel van journalen. Wat zijn mijn verlangens, mijn dromen en mijn doelen? Wat dient me nog en wat niet meer? Waar ben ik dankbaar voor? Het helpt mij om meer in het nu te leven, dankbaarheid en blijheid te ervaren en te vertragen.


Shop hier notitieboekjesGebufferde vitamine C

Deze topper bevat vitamine C samen met mangaan, zink, koper én de krachtige antioxidanten OPC, Quercetine en Glutathion. Ook bevat het zink wat je immuunsysteem en je hormonale balans een boost geeft. Voor je weerstand is dit dus een hele fijne formule. Let op: slik deze niet op nuchtere maag maar altijd bij je ontbijt. De kans op misselijkheid is anders sterk aanwezig. Slik het ook niet in de namiddag of avond want je krijgt er meer energie van!

Bestel hier deze topper met 10% korting