Praktijk Pura Vida

Waarom Vitamine K2 en D3?

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine maar een prohormoon. We zijn namelijk in staat om het zelf aan te maken, maar wel met behulp van de zon. Eisen hiervoor zijn onder andere dat je je buiten begeeft (een hele dag binnen op kantoor telt dus niet) én dat de zonkracht boven de 3 a 4 uitkomt. Zoals je net hebt kunnen lezen is de zonkracht in de herfstperiode niet voldoende. We moeten het dus uit suppletie halen. Heb je een tekort aan vitamine D? Dan kun je je mogelijk somber voelen, veel griepjes en verkoudheden oppakken, vermoeidheidsklachten ervaren en zelfs last hebben van botontkalking.

Vitamine K is een essentiële vitamine. Dit betekent dat we het niet zelf kunnen aanmaken. Het ondersteunt de bloedstolling. Wat je mogelijk kunt merken bij een tekort:
– onvoldoende stolling
– langere bloedingstijd
– spontane bloedingen
– bloedneuzen
– blauwe plekken
– osteoporose

K2 werkt samen met vitamine D3. Voor je calciumhuishouding is het heel belangrijk om verkalking in de weke delen tegen te gaan. De ideale combinatie is dan omega 3 en vitamine K2 en D3.

Naarmate we ouder worden kan calcium zich ophopen in het bloed en afzetten in de wanden van de aderen waardoor ze minder elastisch worden. Gevolgen: hoge bloeddruk, slechte bloedcirculatie en zelfs scheuren van de vaatwanden.


De in vet oplosbare vitamines (A,D,E en K) hebben voldoende vetzuren nodig voor een goede opname. Zijn er weinig vetzuren voorradig in je lichaam? Dan gaat de opname van deze vitamines ook wat lastiger verlopen. Het liefst neem je vitamine D dan ook in tegelijk met iets vettigs.


Hoe ik het zelf doe? Ik neem deze vitamine K2 + D3 in de avond, tegelijk met mijn omega 3 olie.
Heb je vragen? Stuur mij gerust een berichtje via Instagram of een mailtje. Vind ik alleen maar leuk.


Gebruik je al de omega 3 olie van Eqology?
Dan krijg je korting op de K2 en D3.
Doe mij een berichtje of bestel hem hier eenvoudig zelf.