Mind

Rust in je hoofd met een morning routine

Meer rust in je hoofd creëren door middel van een morning routine. Het bestaat! Al enige tijd ga ik uit bed terwijl iedereen nog slaapt. En ik vind het heerlijk. Ik voel me dus echt vrolijker, en minder moe wanneer ik vroeg op sta, dan dat ik ‘uitslaap’ (dat is met kinderen tot max 07:30 uur ha-ha) Ik doe tijdens mijn morning routine díe dingen, die mij een goed gevoel geven. Dit gevoel kan ik dan veel beter vast houden gedurende de dag.

Wat is een morning routine?
Voor mij houdt een morning routine in: eerder op staan, zodat je gemiddeld een uur voor jezelf te besteden hebt. Je kunt dit invullen naar eigen wens, met dingen waar jij gelukkig van wordt, waar jij een goed gevoel van krijgt, waardoor je een perfecte basis neerzet die je de rest van de dag kunt behouden. Door dit te doen voel je je goed, je bent positief gestemd, je kunt beter luisteren naar je inner-being en twijfelt hierdoor minder over keuzes die je moet maken. Je komt op een stroom van inspiratie, zelfvertrouwen en positieve emoties. Deze stroom wordt ook wel high vibe genoemd. In deze high vibe trek je mooie dingen aan en is alles mogelijk.

De voordelen van een morning routine

  • Je start je dag positief
  • Je bent productiever gedurende de dag
  • Het verlaagt je stress level
  • Je kunt alles beter relativeren, dat je kind(eren) of jij zelf een beker drinken knoeit op de net schone kleding of net gedweilde vloer zie je niet meer als een dilemma
  • Jij zet een intentie uit in de ochtend en bent pro-actief. Jij stuurt je dag, in plaats van dat de dag jou stuurt
  • Je voelt je lekker in je vel
  • Je loopt vooruit op de feiten

Hoe ziet mijn morning routine er uit?
Eigenlijks begint mijn morning routine al de avond er voor. Ik leg mijn kleding s’ avonds klaar voor de volgende dag.

06:00-06:15: uit bed, aankleden en opmaken
06:15-06:40: ontbijten (dit doe ik ook wel eens na het wandelen is echt wisselend) en video bekijken van abraham hicks, affirmaties schrijven, en bezig zijn met de wet van aantrekking, maar net waar ik op dat moment behoefte aan heb en wat er in me op komt
06:40-07:40: wandelen buiten, de natuur in en ondertussen een podcast luisteren
07:40-08:00: kinderen klaarmaken, en verder met de orde van de dag

Hoe start je met een morning routine?
Wil je ook een fijne morning routine ontwikkelen maar weet je niet hoe? Het is eigenlijk heel simpel. Gewoon actie ondernemen. Zet eens een keertje je wekker een half uurtje eerder. En doe in die tijd iets waar jij gelukkig van wordt. Ik vind het fijn om te ‘leren’. Mijn kennis te vergroten, op het gebied van zelfontwikkeling, met behulp van de wet van aantrekking. En wandelen. Die twee dingen heb ík nodig om mijn energie naar een hoger level te brengen. Maar misschien wordt jij wel heel gelukkig van lezen, of muziek luisteren. Alles is goed. Er is geen goed of fout. Iedereen is anders, dus luister vooral naar jezelf, denk na over wat JIJ nodig hebt om je goed te voelen.

Op een gegeven moment wordt het gevoel wat je hiervan krijgt je ‘drive’ om uit bed te gaan. Het voelt voor mij absoluut niet als moeten. Ik voel me hier super goed bij, en dit is wat ik nodig heb om me goed te voelen. Natuurlijk blijf ik ook wel eens liggen, als ik merk dat mijn lichaam rust nodig heeft. Maar eerlijk is eerlijk: op deze dagen voel ik me minder productief.


Sta jij wel eens eerder op? Ga jij wel eens eerder uit bed om bewust je gedachten te sturen? Ik ben benieuwd, laat het me weten. Vind ik leuk!