Praktijk Pura Vida

WOW. Mijn onderneming bestaat al 5 jaar.


WOW mijn onderneming bestaat al 5 jaar. Ik weet nog goed hoe het begon. 
Een week voor de uitgerekende datum van Nikki in 2018 en toch nog even een afspraak ingepland bij de KVK om mezelf officieel in te schrijven.

Nog niet goed wetende óf en wat ik er precies mee wilde doen. Als mensen mij nu vragen hoelang ik al voor mezelf werk dan zeg ik vaak sinds 2021. Het voelt namelijk alsof die eerste jaren niet meetellen. Omdat ik toen nog een baan in loondienst ernaast had, ging vooral daar de meeste energie naartoe.


Natuurlijk tellen die eerste jaren ook mee. Uiteindelijk is alles een leerproces en heeft het enorm geholpen om uiteindelijk de knoop door te hakken en volledig voor mijn bedrijf te gaan. Voor dat wat ik het liefste doe.

Natuurlijk is het soms spannend. Ik voelde me in het begin vaak onzeker.
Krijg ik wel voldoende aanvragen?
Heb ik wel voldoende kennis?
Is het allemaal wel goed genoeg?

Het is een weg van vallen en opstaan.
Een reis waarin je commitment hebt te tonen aan jezelf. Ook als het even tegen zit.
Dealen met de nee’s die op je pad komen. 

Mailtjes die verkeerd gaan.
Afspraken die gecanceld worden.
Weinig aanmeldingen voor een programma. 

En dan toch dat vertrouwen blijven voelen.
Tegelijkertijd voel ik me enorm dankbaar voor alle kansen die op mijn pad komen. 

Want op persoonlijk vlak heb ik een ultieme groei door mogen maken en daar ben ik mega dankbaar voor. Wat mij enorm heeft geholpen is dat ik zulke fijn mede onderneemsters om mij heen heb mogen verzamelen.

Die verbinding en saamhorigheid hebben mij zover gebracht – en leveren mij nog steeds veel op. 
De kracht hiervan is een vraag met een ander overleggen, tips en adviezen met elkaar delen. Elkaar helpen vanuit empowerment. 

Heel dankbaar en blij met alle mede-ondernemers om mij heen binnen Eqology. 
Nog lang niet uitgeleerd. Op naar de 10 jaar.