Mind

3 lessons learned

Drie lessen die ik in de afgelopen tijd heb geleerd, en bij deze graag met je deel. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat moeilijke periodes mij juist het meeste brengen. Ik weet nu dat dit erbij hoort, en ik probeer te beseffen dat iedere situatie een les is. Het komt soms alleen in een ander jasje.

1. Contrast heb ik nodig

Ik weet nu dat ik de dingen die niet gaan zoals ik wil, als contrast mag zien. De pijn en fouten horen er bij. Dit heb ik nodig om te groeien. Dit maakt het proces een proces. Hierdoor weet ik nog sterker wat ik wel wil, of juist niet wil. Natuurlijk baal ik soms nog van een bepaalde situatie, en voel ik me soms rot. Maar ik kom er sneller uit. Ik kan mezelf weer sneller oké voelen door mijn gedachten te shiften en te beseffen dat dit er bij hoort. Ik heb geleerd dat het oké is. Het zal me dichter brengen bij waar ik wil zijn.2. Meer bereiken met minder

Hard werken, altijd maar aan staan, weinig nee zeggen en veel ja. Anderen pleasen. Ik deed het veel. Ik rende van hot naar her, maar bereikte met dit harde werken veel minder. Ik putte mezelf uit. Nam niet de verantwoordelijkheid maar legde de schuld bij anderen. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren door mezelf de vraag te stellen: wat heb IK nodig om goed te voelen? Door te doen waar ik me goed bij voel, en op deze manier mijn dag te starten, ben ik omringd met positieve energie en voel ik me veel beter. Op deze manier stroomt de inspiratie vanzelf, en hoef ik er minder moeite voor te doen, ik hoef dus minder hard te werken en trek toch mooie dingen aan.

3. Er is geen eindbestemming

Er bestaat niet zoiets als: “als ik dit heb, dan ben ik gelukkig”. “Als ik dit heb bereikt dan ben ik er”. Want wanneer er een verlangen vervuld is, is er weer een nieuw verlangen wat je wenst. En dat is helemaal niet raar. Dat betekent niet dat je ondankbaar bent, of dat het nooit genoeg is. Het betekent dat je groeit, als mens. Het is een reis, en het blijft een reis. Ik geloof er ook echt in dat het pad al geschreven is. Daardoor maak ik me minder zorgen als er plotseling een grote verandering plaats vindt, bijvoorbeeld werk gerelateerd: dat ik afscheid zal nemen van de locatie waar ik nu werk. Ik weet dat ik uiteindelijk kom waar ik hoor te zijn.