Mind

Een sterke mindset

De afgelopen zeven (eigenlijk acht) weken met de kinderen thuis zijn mij over het algemeen goed af gegaan. De laatste twee weken voelde ik soms ook wel frustratie en spanning en miste ik vooral mijn werkdagen. Maar over het algemeen kan ik zeggen dat ik de situatie accepteerde en me er niet belemmerd door voelde.


Alle keren dat de frustratie de overhand nam kon de natuur het oplossen. Naar buiten gaan, frisse lucht was het antwoordūüĆ≥
Daarnaast geloof ik dat voeding, herstel en journaling van grote invloed zijn op mijn mindset.Voeding

Ik geloof voor 200% dat voeding een ENORME invloed heeft op hoe je je voelt. Je mindset is bepalend door wat je eet en drinkt. Je lichaam heeft bijvoorbeeld voldoende eiwitten nodig om serotonine en dopamine van te maken. Waar dopamine je het vermogen geeft om op zoek te gaan naar een oplossing zorgt serotonine voor dat fijne gevoel.

En het is de voorloper van ons slaaphormoon. Je hebt het nodig om lekker in slaap te kunnen vallen. Wanneer je een serotonine tekort hebt kunnen er ook darmklachten ontstaan (PDS) stemmingswisselingen, depressies en een burn-out.  

Een overvloed aan exorfines hebben daarnaast ook invloed op ons gedrag (of die van onze kinderen) en hoe we ons voelen. Exorfines vind je onder andere in koemelk, gluten, soja, suiker (geraffineerde) en e-nummers.

Varieer lekker in je voeding en kies voor voedingsmiddelen rijk aan voedingsstoffen.


Herstel

Slaap en rust momenten. Nog zo een belangrijk onderdeel. Echt nodig om te ontstressen. We krijgen de hele dag door zoveel stress binnen. Niet alleen mentale stress, ook zoetstoffen, toxische belasting, korte nachten, te lange dagen in kunstlicht, valse energie (koffie) is STRESS voor ons lichaam. Een blikje cola of dat je baas boos wordt geeft ons lichaam dezelfde hoeveelheid stress.


Journaling

Om positiviteit te ontwikkelen kan het je enorm helpen om je gedachtes een handje te helpen. en dit kun je perfect doen door positieve zinnen op te schrijven, affirmaties! Schrijf je wensen op, je dromen, je doelen. Probeer het eens!

“Ik kies vandaag voor liefde en positiviteit, ik geloof er in dat hetgeen wat ik nodig heb op mijn pad komt”


Kijk lieverds

Voor iedereen zal dit wisselend zijn he? Ieder lichaam is tenslotte anders. Ontdek waar je zelf goed op gaat en waar je je minder goed van gaat voelen. Ik wordt zelf geen leuker mens van melkchocolade, geraffineerde suikers en tekort aan slaap. Ik wordt daar chagrijnig van, voel me dan vermoeid en van sommige melkchocolade kan ik me zelfs een beetje agressief gaan voelen.

Geeft je lichaam jouw signalen? Vermoeidheid, darmklachten, stemmingswisselingen, verlies in enthousiasme? Negeer het niet! Trek aan de rem! En probeer de oorzaak te achterhalen. Schakel hulp in, van mij of iemand anders. Maar onderneem actie!