Food

Recept Romige Kippensoep

Super lekker recept als je het mij vraagt, ik heb al een paar keer romige kippensoep zelf gemaakt en echt, ik vind het heerlijk. Jullie stemden via mijn insta story’s unaniem om het recept te delen met jullie dus bij deze.


Wat heb je nodig?

1 liter kippenbouillon
wortel
bosuitje
bleekselderij
250 gram champignons
100 ml room
50 gr ongezouten roomboter
60 gram speltbloem
300 gram kipfilet


Hoe maak je het?

Breng een pannetje met water aan de kook. Snijd de kipfilet in stukjes en kook ze gaar. Snijd ondertussen alle groenten in stukjes en bak de champignons even voor. Fruit de overige groenten even kort in de pan.

Smelt in een ander pannetje de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Laat het even zachtjes opstaan en giet dan in gedeeltes de kippenbouillon bij. Voeg vervolgens de room, champignons en overige groenten toe en verwarm het samen nog even goed.

Bouillon blokje of niet?

Ik heb deze keer een bouillon blokje gebruikt maar je kunt de kippenbouillon ook helemaal zelf maken. Een bouillon blokje bestaat vooral uit groenten, kruiden en (heel veel) zout. Maar er wordt ook nog eens glucosestroop en palmvet toegevoegd aan de blokjes. Het bied soms best een uitkomst als je snel klaar wilt zijn. Wil je het zelf maken? Dit makkelijke recept helpt je stap voor stap.