Food

Recept Romige Kippensoep

Super lekker recept als je het mij vraagt, ik heb al een paar keer romige kippensoep zelf gemaakt en echt, ik vind het heerlijk. Jullie stemden via mijn insta story’s unaniem om het recept te delen dus bij deze.


Wat heb je nodig?

1 liter water
250 gr wortel
300 gram kipfilet
100 ml kookroom
60 gram speltbloem
aantal stengels bosui
2 stengels bleekselderij
50 gr ongezouten roomboter
250 gram kastanjechampignons
Vadouvan kruiden van Jamie Boer


Hoe maak je het?

Breng een pannetje met water aan de kook. Snijd de kipfilet in stukjes en kook ze gaar in het pannetje water. Voeg hier 1 a 2 theelepels van de kruiden Vadouvan aan toe. Snijd ondertussen alle groenten in stukjes en was ze goed. Ik kook de worteltjes eerst even apart, dan snijd het wat makkelijker.

Smelt in een ander pannetje de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Giet dan in gedeeltes de kippenbouillon erbij (met de kip) Ik doe soms op gevoel nog wat water er aan toevoegen. Voeg vervolgens alle groenten toe en verwarm het samen nog even goed. Tot slot voeg je de kookoom toe en klaar is kees.

Bouillon blokje of niet?

Je hebt geen bouillon blokje nodig om deze soep te maken. Ik gebruik peper, (himalaya) zout en de 100% pure kruiden van Jamie Boer. ‘Vadouvan’ is lekker in dit soepje. Een bouillon blokje bestaat vooral uit groenten, kruiden en (heel veel) zout. Maar er wordt ook nog eens glucosestroop en palmvet toegevoegd aan de blokjes.