Praktijk Pura Vida

Dit zijn de triggers van jouw migraine

Wist jij dat migraine drie keer vaker vrouwen treft dan mannen? De symptomen zijn ernstige hoofdpijn, misselijkheid, soms zelfs met spugen en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Migraine is super vervelend. Maar je kunt er veel aan doen. Merk jij vlak voor en/of tijdens de menstruatie een verergering van de klachten?
Dit wordt vaak veroorzaakt door een daling in je oestrogeen spiegel.


Wanneer er meer oestrogeen in je lichaam circuleert (oestrogeen dominantie) zijn de dalingen veel sterker en zal je dus meer klachten ervaren. Oestrogeen dominantie kan worden veroorzaakt door een tekort aan progesteron. Dit betekent automatisch dat er meer oestrogeen in je lichaam circuleert. Maar ook een hoger vetpercentage kan een rol spelen omdat er meer oestrogeen in vetweefsel wordt aangemaakt.

Xeno-oestrogenen kunnen ook de boosdoener zijn. Dit zijn chemische stoffen in onze omgeving die dezelfde werking hebben als onze lichaamseigen hormonen (oestrogenen), maar dan krachtiger. Het probleem is echter dat ze de plekken bezet houden, waar onze eigen hormonen horen te zitten. Daarom wil je het liefst voor zo puur en natuurlijk mogelijk kiezen. Denk aan vers en zelfbereide maaltijden eten, zo veel mogelijk voor biologisch kiezen en natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken.


De triggers van migraine

Stress, bepaalde voeding en een tekort aan magnesium kunnen triggers zijn voor die vervelende migraine.

Magnesium is een supplement dat ingezet kan worden wanneer je hoofdpijn of migraine ervaart. Het brengt je zenuwstelsel tot rust, vermindert ontstekingen en helpt ook bij het stabiliseren van je serotonine. Ons happy hormoon. Magnesium stabiliseert het celmembraan en speelt een grote rol in het tegengaan van het plotseling samentrekken van bloedvaten en het samenklonteren van bloedplaatjes. Dit zijn juist uitlokkers als het gaat om migraine.

Visolie bevat de ontstekingsremmende vetzuren EPA en DHA die een rol spelen in prostaglandines, dit zijn hormoonachtige stoffen die met pijn en ontsteking te maken hebben. Bij een onderzoek onder migraine-patiënten die een omega 3 supplement kregen nam bij 86% de hevigheid, frequentie en duur van de aanvallen af. 


Leverontgifting en darmfunctie

De ontgifting in je lichaam is ook heel belangrijk bij je hormonale balans. Onze lever breekt de hormonen die we niet meer nodig hebben af. Het speelt daarnaast ook een grote rol in je menstruatie: het is verantwoordelijk voor het op gang brengen en de verdeling van het bloed. Een vereiste voor een goede werking van je lever is onder andere een goede darmgezondheid. Dus ervaar jij veel klachten zoals buikpijn, krampen, geen dagelijkse ontlasting, geen stevige ontlasting of nachtzweten? Dan is er werk aan de (darm)winkel!Migraine als de noodrem van je lichaam

Heb jij juist aan het einde van je menstruatie migraine of hoofdpijn? Dan wordt dit niet veroorzaakt door een hormonen maar door een tekort aan ijzer – als gevolg van bloedverlies.
Misschien heb jij juist op andere momenten, los van je menstruatie klachten. Je kunt migraine ook zien als de noodrem van je lichaam. Luister jij niet naar de fluisteringen van jouw lichaam? Dan gaat het schreeuwen. De migraine kan zo heftig zijn dat je wel moet stoppen met werken, je afspraken af moet zeggen en rust moet nemen. Heb je teveel gegeven van jezelf? Ervaar jij veel spanning of stress? Denk er eens over na wat jij anders kunt gaan inrichten in je leven. Misschien ben je niet blij met je huidige werk of zit je vast in iets waar je eigenlijk afstand van wilt nemen.


De magnesium die ik adviseer is Magnesium Tauraat. Heb je nog nooit magnesium geslikt? Bouw het dan langzaam op en start met 1 capsule per dag. Werk toe naar de 2 capsules per dag. Voel je een migraine aanval opkomen? Dan kun je een extra capsule inzetten. Magnesium is betrokken bij meer dan 2000 lichaamsfuncties en dus zo belangrijk voor je. Ook ondersteunt het in een lekkere diepe slaap (nummer 1 voor je hormonale balans) en het vermindert angst gevoelens.

Gebruik code Jacqueline10 voor 10% korting op vitakruid.nlHier bestel jij jouw Magnesium Tauraat
Wil je een goed zuiver Omega 3 supplement gebruiken? Dan kan ik die van Eqology aanbevelen. Na een zoektocht van 2,5 jaar ben ik terecht gekomen bij Eqology. Deze lijn is alleen via therapeuten te verkrijgen.

Omega 3 verbetert je cel doorlaatbaarheid, vermindert ontstekingen, draagt bij aan goede huidflora, is heel belangrijk voor je hersenen, en vermindert de kans aanzienlijk op hart en vaat-ziekten. Deze variant is zonder synthetische stoffen, heeft een lage totoxwaarde en bevat ontstekingsremmende vetzuren die je migraine kan helpen afnemen.

Wil jij deze visolie gaan gebruiken of meer informatie? Klik dan hier.